Porter- och sirapsspjäll

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
8
Porter- och sirapsspjäll

Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Porter- och sirapsspjäll

Ingredienser

6 portioner
1 1/3 kg  tjocka revben (knäckta)
3 dl  porter
3/4 dl  japansk soja
1 1/2 dl  ljus sirap
1/2 tsk  chiliflakes
1 dl  konc äppeljuice
1   gul lök i klyftor
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
äppelmos till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spjällen kan lagas i god tid och värmas strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Bästa revbenen! Gör dom både till jul och som söndagsmiddag 🙂

Catherina

2022-12-24

Funkar även finfint med hel bit karré!

Frida

2021-12-12

Jag bytte ut sirapen och portern mot vatten. Jättegott.

Mattias

2021-02-19

Testa liknande recept

Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben med egen bbq-sås
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hotamtotam med äppelmos och yoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ribs med cola-glaze
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelbullar med kanel
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga