Porter- och sirapsspjäll

23
8
Porter- och sirapsspjäll

Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Porter- och sirapsspjäll

Ingredienser

6 portioner
1 1/3 kg tjocka revben (knäckta)
3 dl porter
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk chiliflakes
1 dl konc äppeljuice
1 gul lök i klyftor
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
äppelmos till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spjällen kan lagas i god tid och värmas strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Catherina

2022-12-24

Bästa revbenen! Gör dom både till jul och som söndagsmiddag 🙂

Frida

2021-12-12

Funkar även finfint med hel bit karré!

Mattias

2021-02-19

Jag bytte ut sirapen och portern mot vatten. Jättegott.