Porter- och sirapsspjäll | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Porter- och sirapsspjäll

Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka ihop porter, soja, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lökklyftor och peppar i en kastrull. Låt småkoka ca 10 minuter utan lock.
  3. Gnid in revbenen runt om med salt. Lägg i en ugnssäker form. Häll porterskyn över och ställ in mitt i ugnen. Tillaga 1 timme och 45 minuter. Vänd och ös med skyn ett par, tre gånger per timme.
  4. Ta ut och skär revbenen i portionsbitar. Lägg tillbaka dem i skyn.
  5. Höj ugnsvärmen till 225°C, grill. Sätt in revbenen i ugnen ca 10 minuter, tills de fått rejält med färg. Servera dem varma eller kalla.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Spjällen kan lagas i god tid och värmas strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/3 kg tjocka revben (knäckta)
  • 3 dl porter
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 dl konc äppeljuice
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • ev äppelmos till servering
Lägg till i inköpslistan