Porter- och sirapsspjäll
Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 1/3 kg tjocka revben (knäckta)
3 dl porter
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk chiliflakes
1 dl konc äppeljuice
1 gul lök i klyftor
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
äppelmos till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad är gott att ha som tillbehör?
Maria
2024-07-22Hej Maria! Jag tycker att en krämig potatissallad passar fint till revbenen så här års. Tex denna: https://www.ica.se/recept/gron-potatissallad-729658/ Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23Bästa revbenen! Gör dom både till jul och som söndagsmiddag 🙂
Catherina
2022-12-24Funkar även finfint med hel bit karré!
Frida
2021-12-12