Porter- och sirapsspjäll
Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 1/3 kg tjocka revben (knäckta)
3 dl porter
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk chiliflakes
1 dl konc äppeljuice
1 gul lök i klyftor
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
äppelmos till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Spjällen kan lagas i god tid och värmas strax före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa revbenen! Gör dom både till jul och som söndagsmiddag 🙂
Catherina
2022-12-24Funkar även finfint med hel bit karré!
Frida
2021-12-12Jag bytte ut sirapen och portern mot vatten. Jättegott.
Mattias
2021-02-19