Porter- och sirapsspjäll

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
9
Porter- och sirapsspjäll

Härliga revbensspäll som kokas in i ljuvliga smaker av bland annat porter, soja, sirap och chiliflakes! Tips: Tillaga revbensspjällen i förväg och värm dem lätt strax före servering så får du mer tid för dina gäster!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Porter- och sirapsspjäll

Ingredienser

6 portioner
1 1/3 kg tjocka revben (knäckta)
3 dl porter
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk chiliflakes
1 dl konc äppeljuice
1 gul lök i klyftor
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
äppelmos till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Vad är gott att ha som tillbehör?

Maria

2024-07-22

Hej Maria! Jag tycker att en krämig potatissallad passar fint till revbenen så här års. Tex denna: https://www.ica.se/recept/gron-potatissallad-729658/ Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-23

Bästa revbenen! Gör dom både till jul och som söndagsmiddag 🙂

Catherina

2022-12-24

Funkar även finfint med hel bit karré!

Frida

2021-12-12

Testa liknande recept

Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hotamtotam med äppelmos och yoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelbullar med kanel
Betyg 1.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga