Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

En charmerande och fabulös rätt som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Köttet får ugnsbakas med vitlökssmör tills det blir alldeles underbart mört och serveras med syrliga morötter och en underbar gräddig dillsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Ingredienser

6 portioner
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kg högrev utan ben

Syrliga morötter

4 morötter
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 msk socker
1/2 tsk salt

Dillsås

2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk honung
2 - 2 1/2 dl finhackad dill
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och enkelt att tillaga. Köttet hade behövt 30 minuter till för att vara riktigt mört, men i övrigt perfekt mängd i receptet!

Sofia

2020-03-29

Enkelt med tillagningen i ugnen och underbart gott. Rekommenderas med det varmaste!!

Anders

2014-10-05

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hamburgare med västerbottensröra
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långgrillade oxspjäll
Betyg 2.7 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt kalv i dill
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga