Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter
En charmerande och fabulös rätt som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Köttet får ugnsbakas med vitlökssmör tills det blir alldeles underbart mört och serveras med syrliga morötter och en underbar gräddig dillsås.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
6 portioner
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kg högrev utan ben
Syrliga morötter
4 morötter
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 msk socker
1/2 tsk salt
Dillsås
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk honung
2 - 2 1/2 dl finhackad dill
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att tillaga. Köttet hade behövt 30 minuter till för att vara riktigt mört, men i övrigt perfekt mängd i receptet!
Sofia
2020-03-29Enkelt med tillagningen i ugnen och underbart gott. Rekommenderas med det varmaste!!
Anders
2014-10-05