Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

En charmerande och fabulös rätt som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Köttet får ugnsbakas med vitlökssmör tills det blir alldeles underbart mört och serveras med syrliga morötter och en underbar gräddig dillsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Ingredienser

6 portioner
3 msk  smör
2   vitlöksklyftor
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 kg  högrev utan ben

Syrliga morötter

4   morötter
2 dl  vatten
1/2 dl  ättiksprit (12%)
3 msk  socker
1/2 tsk  salt

Dillsås

2 dl  lätt crème fraiche
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
3 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  honung
2 - 2 1/2 dl  finhackad dill
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkprotein matfett eller olja, använd ris-, soja- eller havrebeserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och enkelt att tillaga. Köttet hade behövt 30 minuter till för att vara riktigt mört, men i övrigt perfekt mängd i receptet!

Sofia

2020-03-29

Enkelt med tillagningen i ugnen och underbart gott. Rekommenderas med det varmaste!!

Anders

2014-10-05

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hamburgare med västerbottensröra
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Långgrillade oxspjäll
Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga