Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

10
2
Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

En charmerande och fabulös rätt som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Köttet får ugnsbakas med vitlökssmör tills det blir alldeles underbart mört och serveras med syrliga morötter och en underbar gräddig dillsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ugnsbakat dillkött med syrliga morötter

Ingredienser

6 portioner
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kg högrev utan ben

Syrliga morötter

4 morötter
2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
3 msk socker
1/2 tsk salt

Dillsås

2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk honung
2 - 2 1/2 dl finhackad dill
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkprotein matfett eller olja, använd ris-, soja- eller havrebeserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Sofia

2020-03-29

Väldigt gott och enkelt att tillaga. Köttet hade behövt 30 minuter till för att vara riktigt mört, men i övrigt perfekt mängd i receptet!

Anders

2014-10-05

Enkelt med tillagningen i ugnen och underbart gott. Rekommenderas med det varmaste!!