Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

11
0
Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

Tomater är ett av de livsmedel som är rika på umami i sig själva. Umami som också kallas den femte grundsmaken och som ungefär kan översättas till delikat. Umami kan du också hitta i te x svamp och sjögräs.

Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

Ingredienser

4 portioner
600 g tomater i olika storlekar och färger
1 hel vitlök
300 g fetaost
1/2 kruka timjan
2 msk olivolja
2 msk sherryvinäger
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Krutonger

3 skivor levainbröd
1 msk olivolja
2 msk smör
1 tsk flingsalt
timjan

Till servering

stekt fisk, kyckling eller pasta

För alla

Fri från ägg (om lämplig pasta serveras till). Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och smör.

Näringsvärdet är beräknat inkl fisk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2278 KJ / 545 kCal
Fett 34 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden