Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

7
0
Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

Tomater är ett av de livsmedel som är rika på umami i sig själva. Umami som också kallas den femte grundsmaken och som ungefär kan översättas till delikat. Umami kan du också hitta i te x svamp och sjögräs.

Skriv ut
Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan

Ingredienser

4 portioner
600 g
tomater i olika storlekar och färger
1
hel vitlök
300 g
fetaost
1/2
kruka timjan
2 msk
olivolja
2 msk
sherryvinäger
1 tsk
flingsalt
2 krm
nymald svartpeppar

Krutonger

3
skivor levainbröd
1 msk
olivolja
2 msk
smör
1 tsk
flingsalt
-
timjan

Till servering

stekt fisk, kyckling eller pasta

För alla

Fri från ägg (om lämplig pasta serveras till). Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och smör.

Näringsvärdet är beräknat inkl fisk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2278 KJ / 545 kCal
Fett 34 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept