Ugnsbakade rotfrukter med tonfisksås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade rotfrukter med tonfisksås

Detta spännande recept ger dig underbart söta ugnsbakade rotfrukter och en smarrig tonfisksås. Medan dina rotfrukter tillagas i ugn så gör du krämig tonfisksås med smak av senap, basilika och kajennpeppar. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisarna i klyftor. Skala och skär morot, rotselleri och lök i bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form eller i en långpanna. Strö över salt och peppar. Häll på oljan. Tillaga i 225°C, ca 20 min.
  2. Låt vattnet från tonfisken rinna av. Finfördela tonfisken med fransk senap, salt och kajennpeppar i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt matlagningsyoghurt och blanda i hackad färsk basilika.
  3. Servera tonfisksåsen till de ugnsbakade rotfrukterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 200 g)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
  • 2 msk färsk basilika
Lägg till i inköpslistan