Ugnsbakade rotfrukter med rosmarinlamm
![Ugnsbakade rotfrukter med rosmarinlamm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Det perfekta receptet till finmiddagen! Lammkotletter med smak av rosmarin serveras på en bädd av ugnsbakade rotfrukter - kan det bli bättre? En klick smaksatt yoghurt gör varmrätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
![Ugnsbakade rotfrukter med rosmarinlamm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
3 palsternackor
2 kålrabbi
2 gula lökar
4 potatisar
2 purjolökar
16 gulbetor
5 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
4 msk hackade örtkryddor (4 msk hackade motsvarar ca 1/2 paket frysta)
1 krm brun farin
salt och peppar
rosépeppar
Rosmarinlamm
10 lammkotletter
10 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
2 msk senapsfrö
2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer