Ugnsbakade rödbetor med spenat och senap | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade rödbetor med spenat och senap

Låt rödbetorna grillas i ugnen med olja, balsamicovinäger, vitlök och timjan. Servera med en enkel spenatsallad som får smak av en härlig senapsdressing, toppa med dill och parmesan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Skölj, skala och klyv rödbetorna. Lägg dom i en skål och tillsätt olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd runt.
  3. Lägg rödbetorna på ett eldfast fat. Tryck sönder vitlöksklyftan och lägg även det på fatet. Strö även lite timjan över.
  4. Sätt in fatet i ugn ca 35 min. Gör dressingen under tiden.
  5. Dressing: Häll senap, citronsaft, äggula, salt och peppar i en skål. Vispa ordentligt tills det börjar bli lite segt och börja sedan hälla i oljan under ständig vispning.
  6. Till servering: Fördela rödbetorna på tallrikar. Lägg spenat i en skål och häll dressing över. Vänd runt och fördela även detta på tallrikarna. Avsluta med dill, lök och parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 jämnstora rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk god balsamicovinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite färsk timjan
Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • lite citronsaft
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
  • 2 dl olja
Till servering
  • 100 g bladspenat
  • dill
  • schalottenlök
  • hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan