Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokta sommargrönsaker med riven parmesan

En enkel men fräsch och somrig rätt är dessa kokta sommargrönsaker med riven parmesan. De kokta grönsakerna får en naturligt ärlig smak av smör och salt som förstärks med den fantastiska parmesanosten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa löken. Skala morötterna. Skär bort blasten på rödbetorna (inte för nära rotfrukten då kan den tappa färgen). Ansa släpärterna.
  2. Koka grönsakena i lättsaltat vatten. Koka rödbetorna mjuka ca 30 minuter. Koka morötterna i en annan kastrull i 8-10 minuter. Lägg i löken när ca 5 minuter återstår och till sist släpärterna när ca 3 minuter återstår.
  3. Låt grönsakerna rinna av och servera dem varma med parmesan, smör och kryddor.

För alla

Innehåller ägg, mjölkprotein och laktos.
Fri från gluten.
Gör laktors och mjölkproteinfri: välj tofu i stället för parmesanost eller uteslut osten helt. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör eller välj en god olivolja med t ex lite citrussmak.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe rödbetor
  • 200 g åker-, sprit- eller märgärter
  • 2 1/2 dl fint riven parmesanost
  • 100 g smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB