Kokta sommargrönsaker med riven parmesan
En enkel men fräsch och somrig rätt är dessa kokta sommargrönsaker med riven parmesan. De kokta grönsakerna får en naturligt ärlig smak av smör och salt som förstärks med den fantastiska parmesanosten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 knippe färsk lök
1 knippe morötter
1 knippe rödbetor
200 g åker-, sprit- eller märgärter
2 - 2 1/2 dl fint riven parmesan
100 g smör
salt och peppar
För alla
Innehåller ägg, mjölkprotein och laktos.
Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj tofu i stället för parmesanost eller uteslut osten helt. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör eller välj en god olivolja med t ex lite citrussmak.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer