Kokta sommargrönsaker med riven parmesan

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Kokta sommargrönsaker med riven parmesan

En enkel men fräsch och somrig rätt är dessa kokta sommargrönsaker med riven parmesan. De kokta grönsakerna får en naturligt ärlig smak av smör och salt som förstärks med den fantastiska parmesanosten.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Kokta sommargrönsaker med riven parmesan

Ingredienser

4 portioner
1   knippe färsk lök
1   knippe morötter
1   knippe rödbetor
200 g  åker-, sprit- eller märgärter
2 - 2 1/2 dl  fint riven parmesan
100 g  smör
salt och peppar

För alla

Innehåller ägg, mjölkprotein och laktos.
Fri från gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj tofu i stället för parmesanost eller uteslut osten helt. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör eller välj en god olivolja med t ex lite citrussmak.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rosa hummus
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade grönsaker med spenataioli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtkräm med bakad lök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt fläskfilé, fetaost och rödbetssallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färgglada rotfruktschips
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga