Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Bjud ugnsbakade rödbetor som förrätt eller tillbehör tillsammans med en god rucolaolja. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och rucola på fat och servera direkt.

Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Ingredienser

4 portioner

Rucolaolja

1 msk färsk, riven pepparrot
1 förp rucola (à 65 g)
1 krm salt
1 dl majs- eller rapsolja
500 g rödbetor , förkokta
1 msk olja
1 tsk salt
50 g pinjenötter

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.

    Brita

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rödbets- och pepparotssallad
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Het rödbets- och pepparrotsrasp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad