Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade bergtungsfiléer med tomat och olivsmör

Festlig och smakrik fiskrätt med topping av tomat och olivsmör. Bergtungsfiléerna bakas i ugnen med kryddor och serveras sedan med det utsökta kryddsmöret och en ruccolasallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form. Salta och lägg fiskfiléerna i formen.Tillaga fisken ca 10 minuter.
  3. Skölj och skär tomaterna grovt och finhacka löken. Fräs löken i smöret. Tillsätt tomaterna och låt dem bli varma.
  4. Tillsätt strimlad basilika och grovhackade oliver. Smaksätt med salt, svartpeppar och socker. Servera bergtungsfiléerna med tomatsmöret och riven ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g bergtungsfiléer
  • 2 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl oliver
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
Till servering
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB