Ugnsbakade apelsin- och rosmarinkycklingben | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakade apelsin- och rosmarinkycklingben

En svindlande god rätt där du förgyller de saftiga kycklingbenen genom att stoppa syrliga apelsinklyftor och smakrika kryddor som rosmarin, persilja och vitlök under skinnet. Kycklingen bakas därefter med grönsaker i ugnen och blir gudomlig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Riv skalet av apelsinerna (men inte det vita) skär dem sedan i skivor. Hacka rosmarinen.
  3. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skala och skär morötterna, löken och sellerin i halvmånar.
  4. Gnid in kycklingben med apelsin skalet, rosmarinen, persiljan och vitlöken. Lägg även in apelsinskivorna samt de resterande kryddorna under skinnet. Salta och peppra.
  5. Stek kycklingben i smöret så att de får en fin gyllenbrun färg.
  6. Lägg morötterna, löken och sellerin i en ugnssäker form. Strö korngrynen på grönsakerna häll över grönsaksbuljongen så att riset täcks med ungefär 1 cm buljong.
  7. Lägg sedan kycklingbenen på korngrynet, pressa över saften från en av apelsinerna, täck sedan över formen med aluminiumfolie. Låt den tillagas i ugnen i ca 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 80°C. Klar att servera!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklingben (drumsticks)
  • både skal och saft från 3 apelsiner
  • 15 blad av färsk rosmarin
  • 1/2 dl hackad färsk persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 selleristjälkar
  • 25 g smör
  • 3 dl korngryn (skalade och klippta)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan