Ugnsbakade apelsin- och rosmarinkycklingben
![Ugnsbakade apelsin- och rosmarinkycklingben](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En svindlande god rätt där du förgyller de saftiga kycklingbenen genom att stoppa syrliga apelsinklyftor och smakrika kryddor som rosmarin, persilja och vitlök under skinnet. Kycklingen bakas därefter med grönsaker i ugnen och blir gudomlig.
![Ugnsbakade apelsin- och rosmarinkycklingben](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 kycklingben (drumsticks)
både skal och saft från 3 apelsiner
15 blad av färsk rosmarin
1/2 dl hackad färsk persilja
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
3 selleristjälkar
25 g smör
3 dl korngryn (skalade och klippta)
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer