Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin

Du sätter en guldkant på vardagen när du bjuder familjen på den här lyxiga laxen. Apelsinjuice, vitt vin och olja ringlas över fisken som tillsammans med spröda grönsaker bakas i ugnen. Fisken blir fenomenalt god och serveras med pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin

Ingredienser

4 portioner
2   fänkål
1   gul lök
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
skal och juice av 1   apelsin eller apelsinjucie (juice och skal av 1 apelsin motsvarar 1 dl apelsinjuce)
1 tsk  salt
2 krm  peppar
4   bitar lax (à ca 150 g)
1/2 dl  grovhackad dill

Till servering

citronklyftor till garnering
kokt potatis eller färsk pasta till servering

Till servering

färsk pasta eller potatis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar.

Gör så här

Tips

En god smaksatt crème fraiche, t ex med franska örter, passar till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurka och fänkål i dijon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig äppelsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre med dadelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga