Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin
Du sätter en guldkant på vardagen när du bjuder familjen på den här lyxiga laxen. Apelsinjuice, vitt vin och olja ringlas över fisken som tillsammans med spröda grönsaker bakas i ugnen. Fisken blir fenomenalt god och serveras med pasta eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
skal och juice av 1 apelsin eller apelsinjucie (juice och skal av 1 apelsin motsvarar 1 dl apelsinjuce)
1 tsk salt
2 krm peppar
4 bitar lax (à ca 150 g)
1/2 dl grovhackad dill
Till servering
citronklyftor till garnering
kokt potatis eller färsk pasta till servering
Till servering
färsk pasta eller potatis
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar.
Gör så här
Tips
En god smaksatt crème fraiche, t ex med franska örter, passar till.
Har du lagat receptet?
Kommentarer