Ugnsbakad vaniljcrème

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ugnsbakad vaniljcrème

Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995

Ugnsbakad vaniljcrème

Ingredienser

4 portioner
2 vaniljstänger
5 äggulor
100 g socker
1 1/2 dl mjölk
3 3/4 dl vispgrädde
50 g brun farin

Marinerade hjortron

100 g hjortron
1/2 dl konjak
50 g socker

Gör så här

01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Det gick bra att använda fryst grädde. För mig blev det inte vattnigt.

    Malin

    Hej Malin! Stort tack att du vågade prova och dessutom delade med dig av resultatet. Tack! Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Kan man använda grädde som har varit fryst?

    Malin

  • Ska inte mjölken och grädden koka upp först.? Den blev litet vattnig, men God ändå!

    Louise

    Hej Louise! Nej, du behöver inte koka upp mjölk och grädde innan. Kul att höra att du tyckte om det även om det blev lite vattnigt! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Pannacotta med hjortronsås
    Betyg 2.8 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronconsommé med tillbehör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrlands guld
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad