Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Enkel men lyxig vardagsrätt där fisken sköter sig själv i ugnen. Under tiden förbereder du den varma salladen som görs på slanggurkor, gröna ärter och rejält med mynta. Fisken serveras tillsammans med den gröna salladen och en härlig varm vinägrette.

Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 st frysta torskryggfiléer
1 msk olja
havssalt

Varm sallad

2 slanggurkor
250 g små fina ärtor
1 rejäl knippe mynta

Varm vinägrette

2 msk finhackad ingefära
2 msk finhackad schalottenlök
1 dl olivolja
1 msk ättika 12%
1/2 msk vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

00:12:00
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Johanna! Tack för att du såg att vi hade missat det! Det ska vara 2 msk finriven ingefära. Smaklig måltid. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Det står att man ska ha ingefära i, under punkt 5, men inget om det i ingredienslistan, så hur mycket är tänkt att tas?

    Johanna

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong
    Betyg 3 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svensk ”ceviche”
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad