Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås är en smakfull och härlig fiskrätt som passar till middagsbjudningen. Såsen bryter av mot den milda fisken med sin lite rökiga och starka smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt paketets anvisningar.
  3. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i matoljan i en stekpanna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Lägg ner paprikabitarna i stekpannan och fräs några min. Tillsätt resterande ingredienser och låt detta koka sakta i ca 15 min. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  4. Fisk: Lägg torsken på en smord ugnsplåt. Salta och peppra. Sätt in plåten i ugnen i ca 15 min.
  5. Packa det kokta riset i en kopp och lägg upp portionsvis på tallrikar. Lägg sedan på torsken och toppa med barbequesås. 
  6. Till servering: Servera en god sallad med dressing och bröd till.

Tips

Rätten går bra att förbereda. Lägg upp portionerna av riset på plåten bredvid fisken. Förvara kallt. Lägg en fuktig handduk över riset innan plåten sätts in i ugnen. Barbequesåsen går bra att förbereda och värma innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
Barbequesås
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Fisk
  • 600 g torskrygg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering
  • sallad
  • dressing
  • bröd
Lägg till i inköpslistan