Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

13
0
Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås är en smakfull och härlig fiskrätt som passar till middagsbjudningen. Såsen bryter av mot den milda fisken med sin lite rökiga och starka smak.

Skriv ut
Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Ingredienser

4 portioner
4
port jasminris

Barbequesås

1/2
gul lök
2 msk
matolja
1
röd paprika
1
gul paprika
2 msk
rödvinsvinäger
1/2 dl
socker
2 dl
krossade tomater
2 dl
vatten
1/2 dl
chilisås
2 msk
tomatpuré
-
salt och peppar

Fisk

600 g
torskrygg
3/4 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Till servering

sallad
dressing
bröd

Gör så här

Tips

Rätten går bra att förbereda. Lägg upp portionerna av riset på plåten bredvid fisken. Förvara kallt. Lägg en fuktig handduk över riset innan plåten sätts in i ugnen. Barbequesåsen går bra att förbereda och värma innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Testa liknande recept