Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ett härligt recept på smaklig husmanskost finner du i denna ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos. De frästa grönsakerna får sin syrliga smak av ättika och serveras direkt med potatismos och fisken.

Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé, sej eller hoki
2 tsk salt

Potatismos

1 kg mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 knippe gräslök

Syrlig vitkål- och morotssallad

150 g vitkål
2 morötter
1 gul lök
2 msk olja
3 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Istället för smort papper går det alldeles utmarkt att hylla över 2-3 skivor smör. Tycker du om grönsaker kan du tredubbla mängden av dessa. Grönsakerna steks till önskad mjukhet.

Kennet

2010-08-17

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga