Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ett härligt recept på smaklig husmanskost finner du i denna ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos. De frästa grönsakerna får sin syrliga smak av ättika och serveras direkt med potatismos och fisken.

Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé, sej eller hoki
2 tsk  salt

Potatismos

1 kg  mjölig potatis
3 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
1/2 - 3/4 tsk  salt
1/2 krm  vitpeppar
1   knippe gräslök

Syrlig vitkål- och morotssallad

150 g  vitkål
2   morötter
1   gul lök
2 msk  olja
3 msk  ättiksprit (12%)
1 msk  socker
1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Istället för smort papper går det alldeles utmarkt att hylla över 2-3 skivor smör. Tycker du om grönsaker kan du tredubbla mängden av dessa. Grönsakerna steks till önskad mjukhet.

Kennet

2010-08-17

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga