Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos
![Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett härligt recept på smaklig husmanskost finner du i denna ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos. De frästa grönsakerna får sin syrliga smak av ättika och serveras direkt med potatismos och fisken.
![Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé, sej eller hoki
2 tsk salt
Potatismos
1 kg mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 knippe gräslök
Syrlig vitkål- och morotssallad
150 g vitkål
2 morötter
1 gul lök
2 msk olja
3 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Istället för smort papper går det alldeles utmarkt att hylla över 2-3 skivor smör. Tycker du om grönsaker kan du tredubbla mängden av dessa. Grönsakerna steks till önskad mjukhet.
Kennet
2010-08-17