Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ett härligt recept på smaklig husmanskost finner du i denna ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos. De frästa grönsakerna får sin syrliga smak av ättika och serveras direkt med potatismos och fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg torsken på ett smort ugnssäkert fat. Salta torsken och ställ kallt ca 15 min.
  2. Mos: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Värm mjölken och matfettet. Stöt potatisen och häll i mjölken lite i sänder. Använd gärna elvisp. Tillsätt salt, peppar och klippt gräslök.
  3. Täck fisken med ett smort smörgåspapper. Tillaga fisken i ugnen i 200°C, ca 10 min tills den är vit och ogenomskinlig.
  4. Sallad: Strimla vitkålen. Skala och strimla morötterna. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i oljan i en stekpanna. Tillsätt ättika, socker och salt.
  5. Servera torskfilén med vitkåls- och morotssalladen och gräslökskryddat potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • 2 tsk salt
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 knippe gräslök
Syrlig vitkål- och morotssallad
  • 150 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 3 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?