Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos

Ett härligt recept på smaklig husmanskost finner du i denna ugnsbakad torskfilé med syrlig vitkåls- och morotssallad samt gräslökskryddat potatismos. De frästa grönsakerna får sin syrliga smak av ättika och serveras direkt med potatismos och fisken.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé, sej eller hoki
2 tsk salt

Potatismos

1 kg mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 knippe gräslök

Syrlig vitkål- och morotssallad

150 g vitkål
2 morötter
1 gul lök
2 msk olja
3 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
1/2 tsk salt

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Istället för smort papper går det alldeles utmarkt att hylla över 2-3 skivor smör. Tycker du om grönsaker kan du tredubbla mängden av dessa. Grönsakerna steks till önskad mjukhet.

    Kennet

Testa liknande recept

  • Syltad kål
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helenas brunkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkål
    Betyg 4.3 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad