Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grekisk kalkon med feta- och vitlöksbakad potatis

En smakfull kalkon med grekisk ton får du genom att rulla kalkonfilén i oregano, timjan och persilja innan den steks i ugn. Servera med vitlökspenslad bakpotatis och en röra av tzatziki och fetaost samt lite stekt rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Potatis: Tvätta bakpotatisen. Skär den i halvor och ruta snittytan. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda olivoljan med pressad vitlök och pensla potatisen med vitlöksoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 50 minuter.
  3. Sänk värmen till 150°C.
  4. Bryn och kalkonfilén i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda örterna på en tallrik och rulla kalkonfilén i dem. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 70°C, ca 25 minuter.
  5. Skala och skär löken i klyftor, stek den i resten av oljan. Blanda tzatziki med smulad fetaost.
  6. Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis, fetaoströra och rödlök.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tzatzikin. Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Blanda färsk mynta och finhackad persilja för en turkisk variant.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 röda lökar
  • 2 dl tsatsiki
  • 75 g fetaost
Vitlöksbakad potatis
  • 4 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2194 kJ / 524 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden