Grekisk kalkon med feta- och vitlöksbakad potatis
En smakfull kalkon med grekisk ton får du genom att rulla kalkonfilén i oregano, timjan och persilja innan den steks i ugn. Servera med vitlökspenslad bakpotatis och en röra av tzatziki och fetaost samt lite stekt rödlök.
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk olivolja
salt
peppar
1 msk hackad oregano
1 msk hackad timjan
1 msk hackad persilja
2 röda lökar
2 dl tsatsiki
75 g fetaost
Vitlöksbakad potatis
4 bakpotatisar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2194 KJ / 524 kCal
Fett23.4 g
Kommentarer
Saltade ett tunt fint lager finsalt runt hela kalkonen innan och den fick ligga och bli rumsvarm. I stekpannan så penslade jag på blandade örter i olivolja på ovansidan. Två citronhalvor stektes samtidigt som kalkonen med skärytan nedåt för att få fin lite svärtad yta . Lade ovansidan med örter nedåt i ugnsformen och penslade ovansidan med örtblandningen. På det viset blev ingen ört bränd. Citronhalvor med snittytan uppåt i samma form. Tog ut kalkonen vid 67 grader den steg till 70 grader ganska snabbt utanför ugnen. Saftig och god och mycket smak av salt, citron och örter. Ingen peppar behövdes.
Jenny
2021-01-08Jättegott!! La rödlöken brevid den bakade potatisen, efter ca halva tiden, istället för att steka, blev perfekt. Detta ska jag bjuda gäster på!
Anna
2012-01-14Jättegott! Kalkon blir alltid jättesaftigt i ugnen! Den stekta röda löken var också ett väldigt gott tips till.
Sandra
2009-10-07