Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ugnsbakad spetskål med smak av ingefära, japansk soja och kryddpeppar blir en modern variant av brunkål, men med en asiatisk och modern touch. Toppa kålen med salladslök vid serveringen.

Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ingredienser

8 bufféportioner
2 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk kryddpeppar
2 msk ljus sirap
1 msk japansk soja
1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 spetskålshuvud (à ca 600 g)
salt
svartpeppar
100 g smör
3 salladslökar

Gör så här

00:01:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi602 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt1.5 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Mormors inlagda sill
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkål
    Betyg 4.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad