Ugnsbakad spetskål med apelsin

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ugnsbakad spetskål med apelsin

Ugnsbakad spröd spetskål med härliga smaker av apelsin, timjan och citron. En utomordentligt god liten rätt att servera på buffébordet till jul. Du kan även linda in kålen i bacon innan du ugnsbakar den.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ugnsbakad spetskål med apelsin

Ingredienser

8 portioner
2 små spetskål (à ca 350 g)
50 g smör
1/2 dl konc apelsinjuice
ca 10 kvistar timjan
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
3/4 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vad ska jag göra med "rivet skal av 1 citron"? Kasta i soppåsen?

    Gustav

    Hej Gustav! Nja, det verkar ju onödigt, men garnera den gärna tillsammans med apelsinskalet. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Mumsfillibabba!

    Jürgen

Testa liknande recept

  • Caffè arancia
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och dragonsenap
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tequila sunrise
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad pumpa med apelsin
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinscones med katrinplommon
    Betyg 1.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glögga upp såsen
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad