Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Spetskålssallad med apelsin

Fräsch, krispig sallad med spetskål, apelsin och persilja särskilt rik på C-vitamin. Servera som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop dijonsenap med vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar.
  2. Ansa och strimla spetskål (eller vitkål).
  3. Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda kål och apelsin med den grovhackade persilja och vinägretten.
  4. Servera till Köttfärssås med rökt skinka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten spetskål (1 litet huvud spetskål motsvarar ca 300 g vitkål)
  • 2 apelsiner
  • 1 dl grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer