Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ugnsbakad saffranskyckling

Vill du få en djupare smak på din kyckling så krydda den med saffran och låt den bakas inne i ugnen. Servera sedan den ugnsbakade saffranskycklingen tillsammans med kokt ris och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en långpanna med hälften av oljan. Lägg på kycklingfiléerna. Skala potatisen, skär i mindre bitar och lägg i långpannan. Skala morötterna och lägg däri. Ansa purjolöken, skiva och lägg över kycklingen. Salta och peppra.
  3. Värm vattnet i en liten kastrull. Rör ner saffran och häll blandningen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i mitten av ugnen, ca 35 minuter.
  4. Skär champinjonerna i två delar. Skiva citronen. Lägg champinjoner och citron ovanpå kycklingen när ca 20 minuter av tiden gått. Täck formen och ställ tillbaka.
  5. Fös undan champinjoner och citronskivor från kycklingen efter ca 35 minuter och pensla kycklingfiléerna med resten av oljan. Ställ in långpannan högst upp i ugnen och sätt ugnen på grill i ca 10 minuter. Servera med basmatiris alt ta dubbla mängden potatis. En fräsch sallad är god till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 - 6 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 4 mellanstora potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
  • 10 minimorötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 100 g champinjoner
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer