Ugnsbakad saffranskyckling

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Ugnsbakad saffranskyckling

Vill du få en djupare smak på din kyckling så krydda den med saffran och låt den bakas inne i ugnen. Servera sedan den ugnsbakade saffranskycklingen tillsammans med kokt ris och en god sallad.

Ugnsbakad saffranskyckling

Ingredienser

4 portioner
4 - 6   kycklingfiléer
2 msk  olja
4   mellanstora potatisar (4 st motsvarar ca 350 g)
10   minimorötter
1/2   purjolök
1 1/2 tsk  salt
1 1/2 krm  svartpeppar
1/2 dl  vatten
1   pkt saffran (à 1/2 g)
100 g  champinjoner
1   citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

underbart god maträtt, men passa er för med citronen kan det bli grymt beskt, första gången jag lagade det så var det ingen fara men gång nummer två var det oätbart. Nästa gång tror jag att jag skippar skalet på citronen.

Desirée

2007-03-06

Testa liknande recept

Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade pumpaskivor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spett från Louisiana
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransrutor i långpanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fylld spetspaprika med kapris och färskost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga