Saffransrutor i långpanna
Att baka saffransrutor i långpannan är ett enkelt och snabbt sätt att få många kakbitar att bjuda på. Dessa saffransrutor blir precis lagom sega, sötsyrliga och har en alldeles härlig saffranssmak.
Ingredienser
ca 50 bitar
Botten
300 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
6 dl vetemjöl
Smet
finrivet skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
12 ägg
9 dl strösocker
3 förp saffran (à 1/2 g)
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit exkl florsocker som garnering.
Energi764 KJ / 183 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentar
Kakan blev bra i konsistens men alldeles för söt. Det är oerhört mycket socker i och jag bakade efter receptet för att se om citronsaften balanserade tillräckligt men icke. Fick ont i tänderna av allt det söta. Tyvärr! Jag hoppades verkligen att det skulle bli bra - 12 ägg och 3 pkt saffran vill man inte slösa i onödan! Julstämningen är trots allt intakt! :)
Camilla
2023-12-10