Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad regnbåge med vaniljdressing

Färg- och smakrik ugnsbakad regnbåge med vaniljdressing. Vacker bjudrätt med lax, potatis och sparris på en bädd av salladsblad, rädisor och basilika. Serveras med den allra ljuvligaste dressing med smak av vanilj!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skrubba och koka potatisen. Låt sparrisen koka med de sista 2 minuterna. Kyl sparrisen i iskallt vatten.
  3. Vaniljdressing: Skär ett snitt i vaniljstängerna på längden. Skrapa ut innehållet. Blanda vaniljfröna med olja, citronjuice, salt och peppar.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt. Tillaga i ugnen 15–20 minuter.
  5. Lägg upp fisken på ett stort fat med sallad, potatis, sparris, rädisor och basilikablad. Ringla över vaniljdressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör dressingen en dag i förväg för kraftigare vaniljsmak.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 bunt grön sparris (à ca 250 g)
  • 1 1/2 kg benfri regnbågs- eller laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 påse blandad sallad (à ca 150 g)
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 1/2 kruka basilika
Vaniljdressing
  • 2 vaniljstänger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer