Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Primörer med örtdipp

De vackra primörerna rädisa, sparris, morot och rättika skärs i munsbitar för att kunna doppas i den förträffliga örtdippen kryddat med basilika, dijonsenap, smörgåskrasse och örtsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj respektive skala grönsakerna. Skär dem i munsbitar.
  2. Sjud sparrisen och morötterna i saltat vatten några minuter utan att de förlorar krispigheten. Kyl.
  3. Örtdipp: Hacka örterna och blanda dem med resterande ingredienser till dippen.
  4. Stick i en drinkpinne eller tandpetare per grönsak och servera tillsammans med dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe grön sparris (à ca 500 g)
  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rättika
Örtdipp
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl klippt smörgåskrasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk örtsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?