Primörer med örtdipp

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Primörer med örtdipp

De vackra primörerna rädisa, sparris, morot och rättika skärs i munsbitar för att kunna doppas i den förträffliga örtdippen kryddat med basilika, dijonsenap, smörgåskrasse och örtsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Primörer med örtdipp

Ingredienser

4 portioner
1   knippe grön sparris (à ca 500 g)
1   knippe morötter
1   knippe rädisor
1   rättika

Örtdipp

1   kruka färsk basilika
1 dl  klippt smörgåskrasse
2 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
1 tsk  örtsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sashimi med risnudlar och pepparrot
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rättika med äpple och senapsfrö
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegonuggets med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga