Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ugnsbakad lax är en enkel middagsfavorit – i det här receptet tillagas laxen med sparris, haricot verts, cocktailtomater och citron. Servera fisken med en krämig örtmajonnäs och rykande färskpotatis. En ny sommarfavorit kanske?

Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt

Ingredienser

4 portioner
4 st frysta laxfiléer med skinn, tinade
200 g cocktailtomater (gärna blandade färger)
200 g fryst, tinad grön sparris
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1/2 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
1 msk fänkålsfrön
pressad saft och rivet skal av 1/2 citron

Örtmajonnäs

1 1/2 dl äkta majonnäs
1/2 - 1 msk citronsaft
rivet skal av citron
2 msk fryst dill
2 msk fryst persilja

Till servering

nykokt färskpotatis

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gott! Men räkna ca 35min i 175grader…

    Malin

  • Tycker laxen behöver vara i ugnen minst 15 min. Även för att spserisen ska vara tillräckligt mjuk (färsk).

    Kim

  • Gott men otroligt energirikt (ca 840kcal/port)

    Emma

Testa liknande recept

  • Laxpasta ”One pot Wonder ”
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårkyckling med citron och sparris
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med svamp och grönkål
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad