Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad
Här är ett härligt och fräscht recept på ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad. Pumpapeston är en riktig höjdare till laxen och den trevliga och ljumna risonisalladen. Rätten passar till både fest och vardag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
3 dl risoni
1 rödlök
75 g sockerärtor
50 g solrosskott
salt och peppar
Pumpapesto
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk citronjuice
1 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 kruka repad basilika
1 dl riven lagrad ost (à 50 g)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
Gör så här
Tips
Pesto som även nötallergiker kan njuta av! Grundreceptet kan även göras med solroskärnor, cashewnötter eller pinjenötter.
Barnknepet: Servera grönsaker och risoni var för sig och låt alla ta för sig av det de vill ha.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Härlig pesto, den blev en favorit men ljummen risonisallad föll inte någon i smaken tyvärr
Krister
2011-10-17