Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Här är ett härligt och fräscht recept på ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad. Pumpapeston är en riktig höjdare till laxen och den trevliga och ljumna risonisalladen. Rätten passar till både fest och vardag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Pumpapesto: Skala vitlöken. Finriv skalet av citronen och lägg åt sidan. Pressa ut juice. Grovmixa vitlök, hälften av citronjuicen, pumpakärnor, basilikablad, ost, olja och vatten med stavmixer eller i matberedare. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg fi skfi léerna i en smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela peston på fisken. Sätt mitt i ugnen 15–20 minuter. Koka under tiden risonin enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  6. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor.
  7. Häll av risonin och spola hastigt i kallt vatten. Lägg risonin i en skål och blanda med lök, sockerärter, solrosskott, citronskal och resten av citronjuicen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera pestolaxen med den ljumma risonisalladen.

Tips

Pesto som även nötallergiker kan njuta av! Grundreceptet kan även göras med solroskärnor, cashewnötter eller pinjenötter. Barnknepet: Servera grönsaker och risoni var för sig och låt alla ta för sig av det de vill ha.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 3 dl risoni
  • 1 rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 50 g solrosskott
  • salt och peppar
Pumpapesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 kruka repad basilika
  • 1 dl riven lagrad ost (à 50 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?