Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Här är ett härligt och fräscht recept på ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad. Pumpapeston är en riktig höjdare till laxen och den trevliga och ljumna risonisalladen. Rätten passar till både fest och vardag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar laxfilé
3 dl  risoni
1   rödlök
75 g  sockerärtor
50 g  solrosskott
salt och peppar

Pumpapesto

1   vitlöksklyfta
1   citron
2 msk  citronjuice
1 dl  pumpakärnor (gärna rostade)
1   kruka repad basilika
1 dl  riven lagrad ost (à 50 g)
1/2 dl  olivolja
1/2 dl  vatten

Gör så här

Tips

Pesto som även nötallergiker kan njuta av! Grundreceptet kan även göras med solroskärnor, cashewnötter eller pinjenötter. Barnknepet: Servera grönsaker och risoni var för sig och låt alla ta för sig av det de vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Härlig pesto, den blev en favorit men ljummen risonisallad föll inte någon i smaken tyvärr

Krister

2011-10-17

Testa liknande recept

Lax med pumpapesto och risonisallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med tomat- och pestorisoni
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtpesto
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpapesto
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solrosplättar med grön ärtkräm
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med tomatpesto
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga