Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

6
1
Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Här är ett härligt och fräscht recept på ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad. Pumpapeston är en riktig höjdare till laxen och den trevliga och ljumna risonisalladen. Rätten passar till både fest och vardag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
3 dl risoni
1 rödlök
75 g sockerärtor
50 g solrosskott
salt och peppar

Pumpapesto

1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk citronjuice
1 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 kruka repad basilika
1 dl riven lagrad ost (à 50 g)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten

Gör så här

Tips

Pesto som även nötallergiker kan njuta av! Grundreceptet kan även göras med solroskärnor, cashewnötter eller pinjenötter. Barnknepet: Servera grönsaker och risoni var för sig och låt alla ta för sig av det de vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Krister

2011-10-17

Härlig pesto, den blev en favorit men ljummen risonisallad föll inte någon i smaken tyvärr