Lax med pumpapesto och risonisallad

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Lax med pumpapesto och risonisallad

Fräsch och färggrann är den här goda laxrätten med ugnsbakad lax med täcke av hemmagjord pumpapesto och god risonisallad och massor av grönt. Salladen får god smak av citronens skal och saft i det här receptet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Lax med pumpapesto och risonisallad

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar laxfilé
1 dl  pumpakärnor
1   kruka basilika
1 msk  olivolja
bakplåtspapper
salt och peppar
4   portioner pasta, gärna risoni
1   rödlök
75 g  sockerärtor
1   citron
150 g  solrosskott

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god rätt, men saknade en klick sås! Toppingen på laxen blev supergod.

Agneta

2012-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater57.1 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med pumpapesto och risonisallad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spetskål i sesammajonnäs
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostas med fylld pasta och körvel
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikabakad färskpotatis med citron
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingkabanoss med risoniotto
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön minestrone med svartkål och vita bönor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga