Lax med pumpapesto och risonisallad
Fräsch och färggrann är den här goda laxrätten med ugnsbakad lax med täcke av hemmagjord pumpapesto och god risonisallad och massor av grönt. Salladen får god smak av citronens skal och saft i det här receptet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
bakplåtspapper
salt och peppar
4 portioner pasta, gärna risoni
1 rödlök
75 g sockerärtor
1 citron
150 g solrosskott
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater57.1 g
Protein38.3 g
Kommentar
Väldigt god rätt, men saknade en klick sås! Toppingen på laxen blev supergod.
Agneta
2012-11-03