Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Lax med pumpapesto och risonisallad

Fräsch och färggrann är den här goda laxrätten med ugnsbakad lax med täcke av hemmagjord pumpapesto och god risonisallad och massor av grönt. Salladen får god smak av citronens skal och saft i det här receptet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Blanda med grovt skuren basilika (spara några blad till garnering) och olja.
  4. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form med bakplåtspapper i botten. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela pumpakärnhacket på fisken. Sätt mitt i ugnen 15–20 minuter. Koka under tiden risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  7. Häll av risonin och spola hastigt i kallt vatten. Lägg risonin i en skål och blanda med lök, sockerärter, solrosskott, och citronskal. Smaka av med citronsaften, salt och peppar.
  8. Servera laxen med den ljumna risonisalladen garnerad med basilika.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt och peppar
  • 4 portioner pasta, gärna risoni
  • 1 rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 1 citron
  • 150 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 642 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer