Ugnsbakad lax med lök och russin
Aptitlig ugnsbakad lax och lökröra med spännande smaker av ingefära, kanel, russin och harissa. En maträtt fullspäckad med läckra smaker. Servera laxen tillsammans med couscous och sultanrussin.
Ingredienser
4 portioner
Lax
1 knippa bredbladig persilja
2 - 2 1/2 morötter
2 tsk färskriven ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen peppar
olivolja
1 tsk salt
4 portionsbitar laxfilé
Lökröra
2 dl ljusa russin eller sultanrussin
6 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk malen kanel
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 tsk harissa, het pasta eller sambal oelek
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi gjorde en blandning av detta recept och det andra receptet "Ugnsbakad fisk med lök och russin", nästan samma sak. Det blev jättegott. Tyvärr missade vi harissan i lökröran vilket vi kommer att ta nästa gång, tror det gör mycket för smaken. Vi tog tre stora gula lökar (sex låter mycket) och hällde inget vatten i formen. Sultanrussinen åkte också i icke blötlagda, blev bra det med. Kommer att laga detta igen, kanske som bjudrätt. Många intressanta och överraskande smaker.
Josefin
2008-10-10Skall det vara lökröran eller laxröran? punkt 6...
Per-olof
2008-09-26