Ugnsbakad lax med lök och russin

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Ugnsbakad lax med lök och russin

Aptitlig ugnsbakad lax och lökröra med spännande smaker av ingefära, kanel, russin och harissa. En maträtt fullspäckad med läckra smaker. Servera laxen tillsammans med couscous och sultanrussin.

Ugnsbakad lax med lök och russin

Ingredienser

4 portioner

Lax

1 knippa bredbladig persilja
2 - 2 1/2 morötter
2 tsk färskriven ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen peppar
olivolja
1 tsk salt
4 portionsbitar laxfilé

Lökröra

2 dl ljusa russin eller sultanrussin
6 gula lökar
3 msk olivolja
1 tsk malen kanel
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 tsk harissa, het pasta eller sambal oelek
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Vi gjorde en blandning av detta recept och det andra receptet "Ugnsbakad fisk med lök och russin", nästan samma sak. Det blev jättegott. Tyvärr missade vi harissan i lökröran vilket vi kommer att ta nästa gång, tror det gör mycket för smaken. Vi tog tre stora gula lökar (sex låter mycket) och hällde inget vatten i formen. Sultanrussinen åkte också i icke blötlagda, blev bra det med. Kommer att laga detta igen, kanske som bjudrätt. Många intressanta och överraskande smaker.

Josefin

2008-10-10

Skall det vara lökröran eller laxröran? punkt 6...

Per-olof

2008-09-26

Testa liknande recept

Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig rödkål
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med chilipesto och zucchini
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limesås
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med ostsås och persiljemarinad
Betyg 2.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga