Ugnsbakad lax med dillsås

En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 538 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stGott men såsen var helt för rinnig.
Federica
Jättegott och jättelätt att göra.
Rebecca
Mycket god !
Ingela
Dillsåsen var helt galet god! Hade i råa sugar snaps i den för lite krisp.
Frida
8 minuter är för lite. Bättre med 18 min.
Bo
Hej Bo! Tack för din kommentar! Tiden kan variera beroende på hur stora laxbitar man har. Därför har vi förtydligat mängden lax i receptet samt lagt till texten att laxen ska stekas tills innertemperaturen är 54°C. Hoppas att du tycker om receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket