Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad kungsflundra med soltorkade tomater

Ett smarrigt recept på flundra i ugn med soltorkade tomater och tagliatelle. Du kan använda kungsflundra eller spätta. Till fisken steker du en blandning av lök, ostronskivling, soltorkade tomater och vitlök. Servera med fisken och pastan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Putsa fiskfiléerna. Vik ihop dem i 4 portionsstora bitar (för 4 port) och krydda dem med salt och peppar. Lägg bitarna på lätt smord ugnssäkert fat.
  3. Tillaga dem i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Koka upp pastavattnet och tillsätt salt och olja.
  4. Skölj, ansa och strimla löken. Ansa svampen och strimla den. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och hacka vitlöken. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens tidsanvisning.
  5. Fräs svampen i olja i en stekpanna. Tillsätt lök, soltorkade tomater och vitlök. Smaksätt med kajennpeppar och salt.
  6. Häll vattnet av pastan och rulla upp bollar med hjälp av en stor gaffel, t ex en stek- eller trägaffel. Lägg pastabollarna på tallrikar och fördela grönsaker och olja runt om.
  7. Lägg fisken mitt på pastan. Servera och njut!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kungsflundrafiléer eller spättafiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 200 g ostronskivling
  • 50 g soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • kajennpeppar
  • salt
  • 400 g färsk tagliatelle
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer