Pasta med kyckling och rosmarin

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
2
Pasta med kyckling och rosmarin

Snabblagad pastarätt med haricots verts och tomater till den stekta kycklingen. Rosmarin är en perfekt krydda till kycklingen och denna härliga middagsrätt är både välsmakande och fullproppad med kolhydrater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Pasta med kyckling och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4   portioner pasta (gärna gnocchi)
2   vitlöksklyftor
150 g  haricots verts (bönor)
2   tomater
ca 600 g  kycklingfilé (strimlad)
1 msk  olja
salt och peppar
1 tsk  rosmarin
1 dl  vatten
1 1/2 dl  lätt crème fraiche

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gott, enkelt och snabbt! Använde cocktailtomater delade på mitten istället för vanliga, det lyfte rätten helt klart!

Milena

2020-12-15

Lätt att laga men lite tråkig smak. Nästa gång tar vi med rivet skal och saft från en citron i såsen.

Camilla

2012-12-21

Näringsvärde per portion

Energi3706 KJ / 887 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater133.9 g
Protein56.5 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Sockersaltad lax med potatissallad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarrégryta med timjan och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler i ugn med klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotletter med grönsaksris
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
384 personer har röstat
Under 45 min att tillaga