Pasta med kyckling och rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kyckling och rosmarin

Snabblagad pastarätt med haricots verts och tomater till den stekta kycklingen. Rosmarin är en perfekt krydda till kycklingen och denna härliga middagsrätt är både välsmakande och fullproppad med kolhydrater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ansa bönorna. Grovtärna tomaterna.
  3. Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 5 minuter. Lyft upp på ett fat.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, rosmarin, vatten och crème fraiche och sjud kycklingen några minuter. Vänd ner bönorna och tomaterna och låt det bli varmt.
  5. Blanda pastan med bönorna och kycklingen. Krydda med lite extra peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna gnocchi)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g haricots verts
  • 2 tomater
  • ca 600 g kycklingfilé (strimlad)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3706 kJ / 887 kCal