Pasta med kyckling och rosmarin
Snabblagad pastarätt med haricots verts och tomater till den stekta kycklingen. Rosmarin är en perfekt krydda till kycklingen och denna härliga middagsrätt är både välsmakande och fullproppad med kolhydrater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna gnocchi)
2 vitlöksklyftor
150 g haricots verts (bönor)
2 tomater
ca 600 g kycklingfilé (strimlad)
1 msk olja
salt och peppar
1 tsk rosmarin
1 dl vatten
1 1/2 dl lätt crème fraiche
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3706 KJ / 887 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater133.9 g
Protein56.5 g
Kommentarer
Gott, enkelt och snabbt! Använde cocktailtomater delade på mitten istället för vanliga, det lyfte rätten helt klart!
Milena
2020-12-15Lätt att laga men lite tråkig smak. Nästa gång tar vi med rivet skal och saft från en citron i såsen.
Camilla
2012-12-21