Ugnsbakad fetaost
Överraskande ugnsbakad fetaost i folie. Toppa fetaosten med en röra av krossade tomater, gul lök, vitlök och chilifrukt. Gör en fördjupning i tomatröran och knäck i ett ägg. Vik ihop och gratinera i ugnen. En riktig höjdare att servera till festen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 liten chilifrukt
1/2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
salt
peppar
300 g fetaost (300 g motsvarar ca 2 förp)
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ägget blev inte färdigt på 10 minuter så jag fick höja värmen och köra 5 minuter till. Men gott blev det!
Albin
2009-10-03Jag tog inte ägget, det var kanske det som var grejen. :) Men allt det andra blev väldigt gott, vi åt bröd till, tror att det kanske kan bli lite för mycket av det goda annars. Unna dig en riktigt god fetaost, typ ICAs grekiska.
Christin
2006-11-20