Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad fetaost

Överraskande ugnsbakad fetaost i folie. Toppa fetaosten med en röra av krossade tomater, gul lök, vitlök och chilifrukt. Gör en fördjupning i tomatröran och knäck i ett ägg. Vik ihop och gratinera i ugnen. En riktig höjdare att servera till festen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Finhacka gul lök, vitlöksklyfta och chilifrukt, fräs i olivolja.
  3. Tillsätt krossade tomater, koka ihop till en fast tomatröra. Salta och peppra.
  4. Lägg 4 lika stora bitar fetaost (för 4 port) på en bit folie. Toppa med tomatröra.
  5. Gör en fördjupning, knäck i ägg, salta och peppra. Vik ihop paketet ordentligt och gratinera i 5-10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 liten chilifrukt
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 300 g fetaost (300 g motsvarar ca 2 förp)
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan