Ljummen fetaosttoast med dillig gurksalsa
Att värma fetaost gör underverk för smaken! Lägg den varma fetaosten på en god skiva rostat bröd och toppa med en krispig salsa på gurka, chili, dill och mynta. Garanterat en förrätt som kommer gå hem på middagsbjudningen. Eller ät som lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 skivor ljust bröd i tunna skivor (gärna surdeg)
200 g fetaost
15 cm gurka
1/2 röd chilifrukt
1 msk hackad dill
2 msk hackad mynta
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja (gärna smakrik sort)
honung att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett20 g
Salt1.69 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentar
Ingen höjdare! Ingen av oss tyckte detta var gott.
Paulina
2017-01-14