UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen fetaosttoast med dillig gurksalsa

Att värma fetaost gör underverk för smaken! Lägg den varma fetaosten på en god skiva rostat bröd och toppa med en krispig salsa på gurka, chili, dill och mynta. Garanterat en förrätt som kommer gå hem på middagsbjudningen. Eller ät som lättare lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryt fetaosten i 4 bitar (för 4 bitar) och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, osten ska få lite färg och bli genomvarm.
  4. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  5. Blanda gurka, chili, örter och citronjuice.
  6. Rosta brödet gyllene i brödrost (eller i ugnen några minuter).
  7. Lägg bröden på en skärbräda eller assietter och ringla över olivolja.
  8. Lägg den varma fetaosten på bröden, bred eventuellt ut den lite.
  9. Toppa med gurksalsan och ringla över honung. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut fetaost mot tofu.
Fri från ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor ljust bröd i tunna skivor (gärna surdeg)
  • 200 g fetaost
  • 15 cm gurka
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja (gärna smakrik sort)
  • honung att ringla över

Näringsvärde
Per portion

Energi 1339 kJ / 320 kCal