Majsplättar med feta- och cottage cheeseröra

23
8
Majsplättar med feta- och cottage cheeseröra

Njutbara majsplättar med smak av het chili och färsk koriander. Du serverar plättarna tillsammans med en röra av cottage cheese och fetaost. En tomat och strimlad rödlök passar också bra till.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Majsplättar med feta- och cottage cheeseröra

Ingredienser

4 portioner
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (à 340 g)
smör att steka i
1 liten burk cottage cheese (à 250 g)
100 g smulad fetaost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan om den används.
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och laktosfri cottage cheese. Lite feta kan ev tålas. Uteslut den annars.

 

Gör så här

Tips

Servera gärna med tacokryddad köttfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Stefan

2013-04-18

Jag har gjort dessa många gånger och det blir lika populärt varje gång, går hem hos både vuxna och barn!

Lotta

2012-02-16

Riktig flopp! Plättarna blev torra (hade samma mjölkmängd det stod i receptet), keson till va torr men den och tacoköttet va det enda som gick åt.

Paulina

2011-01-19

Jag undrar i mitt stilla sinne varför inte soja- och äggersättningsprodukter används till denna rätt, med tanke på dess koppling ett testresultat.