Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Majsplättar med feta- och cottage cheeseröra

Njutbara majsplättar med smak av het chili och färsk koriander. Du serverar plättarna tillsammans med en röra av cottage cheese och fetaost. En tomat och strimlad rödlök passar också bra till.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och koriandern.
  3. Häll i majs, sköljd och avrunnen.
  4. Stek 12-16 plättar (för 4 port) av smeten i smör, 3-4 minuter på varje sida.
  5. Blanda cottage cheese med smulad fetaost. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan om den används.
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk, laktosfritt matfett och laktosfri cottage cheese. Lite feta kan ev tålas. Uteslut den annars.

 

Tips

Servera gärna med tacokryddad köttfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 kruka koriander
  • 4 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • smör att steka i
  • 1 liten burk cottage cheese (à 250 g)
  • 100 g smulad fetaost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer