Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönärtsplättar med fetaost

Förträffliga aptitretare lockar gästerna till plock. Grönärtsplättar kryddade med vitlök, timjan och citronskal toppas med chilimarinerad fetaost och friterad timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fetaost: Tärna fetaosten. Skär chilin tvärs över i fina strimlor. Blanda ost, olja och chili. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp olivoljan och fritera timjankvistarna. Var försiktig så att det inte skvätter het olja när du lägger ner dem. Fritera 2-3 kvistar i taget i 15-20 sekunder. Lägg på papper.
  3. Plättar: Blanda ägg, mjölk, mjöl, kryddor, citron och skalad vitlök i en matberedare. Kör i ca 20 sekunder. Tillsätt hälften av ärterna, mixa i ytterligare 20 sekunder. Mixa i de resterande ärterna.
  4. Klicka ut plättar och stek på medelvärme i olja.
  5. Fördela den marinerade fetaosten på plättarna och dekorera med friterad timjan.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 plättar
Fetaost
  • 200 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • timjankvistar till garnering
  • olivolja till fritering
Grönärtsplättar
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk färsk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 dl finhackat citronskal (1/2 dl motsvarar skalet från 1 citron)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g små, tinade, gröna ärter
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 290 kJ / 70 kCal
Fett: 5 g
Läs mer om näringsvärden