Tzatziki

Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 91 kCal
Fett7 g
Salt2.65 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
63 stDubbla minst mängden vitlök för att få tzatziki. Även lite basilika och/eller citronjuice kan vara trevligt, samt råga måttet salt en smula. Om du istället föredrar denna hippa fruktyoghurten, så rekommenderas ett par skedar socker för att balansera ut syran och antydan av kryddor. Gott med lite färska bär och den senaste trendiga granolan på TikTok!
Erik
Gott recept!
Åsa
Superenkelt recept och verkligen jättegott 👌 Gunilla
Gunilla
Smakar tzatziki
Johan
Riktigt bra recept!
Mathilda
Kan man göra den dagen innan man ska äta?
Åsa
Hej Åsa! Det går bra. Ta lite mindre vitlök bara och smaka av med e v mera innan servering. Den blir lätt lite skarp i smaken när den ligger ett tag i yoghurten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man använda turkisk yoghurt istället för grekisk?
Margareta
Hej Margareta! Det kommer fungera alldeles utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Om man tillsätter några skedar honung och mynta blir den himmelsk.
Ewa
Kan man använda creme frech istället för yoghurt?
Karin
Hej Karin! Ja, det går bra, den får ju en annan karaktär då och det kan vara gott att tillsätta lite citronsaft för att få till lite syra. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det finns massor med recept med citron, bl a ett på en annan receptsajt med en nästan exakt likadan bild… det är lätt att blanda ihop källorna men det gör ju det hela lite mer spännande när man även kan blanda ihop flera ingredienser….
Gunnar