Tysk fisk med surkål och äpplen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tysk fisk med surkål och äpplen

Fullkomligt ljuvlig är den här tyska fisken när den får puttra i smakerna från surkål, äpplen och champinjoner. Nyttig, grann och uppskattad både till vardags och på middagsbjudningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Spola hastigt av surkålen med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skölj, kärna ur och skär äpplen i klyftor.
  3. Fräs purjo, surkål och champinjoner i matfett i en traktörpanna. Blanda i äppelklyftorna. Häll på buljongen och tillsätt vinägern.
  4. Låt puttra under lock ca 10 min. Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm. Stick ner fiskbitarna i kålen och strö över salt och peppar.
  5. Låt puttra ca 5 min under lock. Strö över persiljan. Servera den tyska fisken med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 burk surkål (à ca 800 g)
  • 200 g champinjoner
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 600 g hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan