Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quesadilla med rökt chili, ost och paprika

Grillad quesadilla med rökt chili, ost och paprika, serverad med grillad majs och kyckling. Fyllda tortillabröd med paprika och en röra av ost och gräddfil. Quesadillan är god som tex mex-middag med majs och grillad kyckling, men också som förrätt eller tilltugg klippt i små bitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av osten i ett durkslag. Mosa osten och blanda den med gräddfilen. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Fördela ostkrämen och paprika på 4 tortillabröd (för 4 port) och lägg på resten av brödet som lock. Grilla bröden på pizzastenen ca 3 minuter på varje sida precis innan servering. Dela majskolvarna och grilla dem samtidigt med quesadillan. Krydda majsen med salt och peppar.
  3. Plocka kycklingköttet från benen och skär det i mindre bitar. Dela, kärna ur och skiva gurkan tunt.
  4. Skär quesadillan i tårtbitar. Servera med grillad majs, kyckling, gurka, gräddfil och salsa.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: byt tärnad ost i olja till laktosfri fetaost. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt tärnad ost i olja till en mjölkproteinfri hårdost. Byt gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja), ris- eller havrebaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g tärnad ost i olja, smoked chili
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 röda paprikor
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 2 färdigkokta majskolvar
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 gurka
  • ca 2 dl gräddfil
  • ca 2 dl salsa
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4810 kJ / 1150 kCal