Quesadilla med bönröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quesadilla med bönröra

Quesadilla med bönröra är en snabb och lättlagad måltid. Den friska bönröran med smak av tacosås är perfekt till de stekta bröden. Servera med gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg skinka och ost på hälften av tunnbröden och lägg på resten av tunnbröden som "lock".
  2. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skölj och skär tomaterna och gurkan i tärningar.
  3. Blanda ihop bönor, grönsaker, tacosås och persilja. Smaka av med pressad citronsaft och kryddor.
  4. Stek bröden några minuter på varje sida i en het stekpanna utan matfett.
  5. Servera quesadilla med bönröra och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacosåsen och tunnbröden. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Tips

Smaksätt gärna gräddfilen med sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 bitar mjukt tunnbröd
  • 16 skivor rökt skinka
  • 16 skivor ost
  • 1 burk kokta kidneybönor (à 400 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 dl tacosås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 510 kCal
Läs mer om näringsvärden