Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Panzanella med inkokt lax och tzatziki

Panzanella, känn på det ordet! Det är en toscansk sallad som ligger skönt på tungan och är smaskig att äta. Huvudattraktionerna i den här är tzatziki och inkokt lax. Men oliverna, levainbrödet och de andra ingredienserna spelar viktiga biroller. Laga den snabbt, njut långsamt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela tomaterna. Hacka oliverna grovt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  2. Blanda lök, tomater, oliver, olivolja, citronskal och hälften av saften i en bunke. Bryt brödet i bitar och vänd ner i bunken tillsammans med persiljan. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera citronsaft.
  3. Till servering: Servera panzanellan med lax, tzatziki och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tzatzikin (kan innehålla ägg).
I övrigt fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 8 skivor vetelevain
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 500 g inkokt eller varmrökt lax
  • 2 dl tzatziki
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?