Kryddiga fajitajärpar med harissadressing
Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
900 g potatis (fast sort)
1 ägg
3 msk fajita kryddmix från påse
2 msk teriyakisås
2 msk kallt vatten
1 dl cornichons
ca 5 cm purjolök
2 msk finhackad persilja
ev gräddfil till servering
Dressing
1 tsk harissa på tub eller i burk
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fajitakryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut gräddfilen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer