Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
0
Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Ingredienser

4 portioner
500 g  blandfärs
900 g  potatis (fast sort)
1   ägg
3 msk  fajita kryddmix från påse
2 msk  teriyakisås
2 msk  kallt vatten
1 dl  cornichons
ca 5 cm  purjolök
2 msk  finhackad persilja
ev gräddfil till servering

Dressing

1 tsk  harissa på tub eller i burk
2 msk  flytande honung
3 msk  vitvinsvinäger
4 msk  olja
3 msk  vatten
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fajitakryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut gräddfilen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpar i tortillas med hummus  
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprika- och harissayoghurt
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga