Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen.
  2. Blanda färs, ägg, fajitakrydda, teriyakisås och kallt vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar (för 4 port), ca 7 x 2 cm.
  3. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen med olja, vatten och salt.
  4. Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
  5. Stek järparna runt om i olja i en stekpanna ca 6 minuter.
  6. Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före serveringen. Bjud järparna med potatissallad, dressing och ev en klick gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fajitakryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut gräddfilen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 900 g potatis (fast sort)
  • 1 ägg
  • 3 msk fajita kryddmix från påse
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl cornichons
  • ca 5 cm purjolök
  • 2 msk finhackad persilja
  • ev gräddfil till servering
Dressing
  • 1 tsk harissa på tub eller i burk
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer