Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
0
Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Ingredienser

4 portioner
500 g blandfärs
900 g potatis (fast sort)
1 ägg
3 msk fajita kryddmix från påse
2 msk teriyakisås
2 msk kallt vatten
1 dl cornichons
ca 5 cm purjolök
2 msk finhackad persilja
ev gräddfil till servering

Dressing

1 tsk harissa på tub eller i burk
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpar i tortillas med hummus
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprika- och harissayoghurt
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linshakshuka med svamp
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga