Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

14
0
Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

Ingredienser

4 portioner
500 g blandfärs
900 g potatis (fast sort)
1 ägg
3 msk fajita kryddmix från påse
2 msk teriyakisås
2 msk kallt vatten
1 dl cornichons
ca 5 cm purjolök
2 msk finhackad persilja
ev gräddfil till servering

Dressing

1 tsk harissa på tub eller i burk
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fajitakryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut gräddfilen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer