Kryddiga fajitajärpar med harissadressing
![Kryddiga fajitajärpar med harissadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32210/cf_259/kryddiga_fajitajarpar_med_harissadressing.jpg)
Kryddiga fajitajärpar med harissadressing är en smakfull och mättande rätt som har starka tunisiska, japanska och mexikanska smakinslag. Servera järparna med en kall potatissallad, dressing och gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
![Kryddiga fajitajärpar med harissadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32210/cf_259/kryddiga_fajitajarpar_med_harissadressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
900 g potatis (fast sort)
1 ägg
3 msk fajita kryddmix från påse
2 msk teriyakisås
2 msk kallt vatten
1 dl cornichons
ca 5 cm purjolök
2 msk finhackad persilja
ev gräddfil till servering
Dressing
1 tsk harissa på tub eller i burk
2 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
4 msk olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fajitakryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut gräddfilen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut gräddfilen.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer