Tunas tomatomelett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunas tomatomelett

Tunas tomatomelett är en lättlagad, mättande och god omelett som innehåller ägg, potatis, lök och tonfisk. Fördela tonfisk, tomat, mild ost och gräslök på omeletten. Servera tomatomeletten omedelbart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet är ljusgult och slutat skumma läggs potatis och lök i och får steka på medelstark värme tills de mjuknat ca 12 min.
  2. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettsmeten i pannan. Lyft potatis och lök lätt med en gaffel så att omelettsmeten rinner ner i pannan och blir gräddad.
  3. Låt tonfisken rinna av. Skölj och skiva tomaterna. Fördela tonfisk och tomater på omeletten och klicka över mildosten. Strö på gräslöken. Servera omeletten direkt ur pannan med knäckebröd till.

Tips

Har man kall, kokt potatis kvar från någon tidigare middag går den bra att använda i denna omelett. Stek först löken mjuk i matfettet. Skala och skiva potatisen. Stek den några min med löken innan omelettsmeten hälls över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar (ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk (200 g) tonfisk i vatten
  • 2 tomater
  • 1 dl mildost
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan