Tuna melt pasta

Här tar vi tuna melt till nästa nivå, vi gör en tuna melt pasta! Tonfisk, riven hårdost och färskost tillsammans med grädde, jalapeño och lök tillagas i ugnen. Koka sedan pastan och rör ner den i den krämiga tonfisksåsen. Enkelt att laga och förvinnande gott att äta.

Ingredienser
4 portioner
2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
2 msk inlagd avrunnen jalapeño
1 rödlök
200 g färskost med vitlök & örter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 - 1 1/2 dl pastavatten
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3327 KJ / 795 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Kommentarer
25 stSååå gott! La till lite majs för crunch
Azzum
Enkelt och gott, men ett tips är att använda telefonens egna timer då ICAs inte "ringde" på min lur.🫠
Magnus
Väldigt gott, lite sting men det får det vara 😋
Martin
Mmm, sååå gott! Dessutom enkelt och man hann städa undan i köket medan man lagade 😃 Jag bor för tillfället i England, och använde en lagrad cheddar istället för Folke. Kommer absolut laga denna rätt igen!
Ann-sofie
Alltså SÅÅ jäkla gott!! Dubblar mängden matlagningsgrädde då vi ville ha det såsigare. En stor favorit här hemma, och sonen på 1,5 år älskar denna rätt!
Emelie
Helt ok. Kul med hettan från jalapenon.
Emelie
Jag letade efter lagrad Folke i en Maxi-butik och en Kvantum-butik men hittade inte det! Kunde bara få tag på en mellanlagrad variant så var jag tvungen att använda det istället. Varför säljs lagrad Folke så sällan?
Juan
Otroligt gott
Ivan
Snabbt, enkelt och gott ⭐️⭐️⭐️⭐️
Madeleine
Den var mycket uppskattad
Torbjörn