Tuna melt pasta

Här tar vi tuna melt till nästa nivå, vi gör en tuna melt pasta! Tonfisk, riven hårdost och färskost tillsammans med grädde, jalapeño och lök tillagas i ugnen. Koka sedan pastan och rör ner den i den krämiga tonfisksåsen. Enkelt att laga och förvinnande gott att äta.

Ingredienser
4 portioner
2 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
2 msk inlagd avrunnen jalapeño
1 rödlök
200 g färskost med vitlök & örter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 - 1 1/2 dl pastavatten
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3327 KJ / 795 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Kommentarer
24 stEnkelt och gott, men ett tips är att använda telefonens egna timer då ICAs inte "ringde" på min lur.🫠
Magnus
Väldigt gott, lite sting men det får det vara 😋
Martin
Mmm, sååå gott! Dessutom enkelt och man hann städa undan i köket medan man lagade 😃 Jag bor för tillfället i England, och använde en lagrad cheddar istället för Folke. Kommer absolut laga denna rätt igen!
Ann-sofie