Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tryfferade champinjoner

Ett enkelt och lyxigt tillbehör till exempelvis fisk. Du smaksätter champinjoner med bland annat tryffelolja, crème fraiche och citronjuice. Garnera sedan champinjonerna med lite ruccolasallad eller färsk spenat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta champinjonerna rena. Skiva dem mycket tunt och lägg på ett fat.
  2. Blanda crème fraiche med citronjuice och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa champinjonerna med dressingen och grovstrimlad färsk spenat eller ruccolasallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Prova till: Vit fisk som gös eller hälleflundra.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 100 g champinjoner
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • 1 tsk tryffelolja
  • salt och peppar
  • grovstrimlad, färsk spenat eller ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?