Bakade ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bakade ägg

Spektakulärt tillbehör som ser ut som ett fågelnäste. Ljuvliga smörstekta champinjoner lägger du som en matta på en vacker tallrik och på svamparna lägger du baby spenat, krämig ost och slutligen ett kläckt ägg. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i smör.
  3. Fördela svampen i 4 ugnssäkra formar (för 4 port). Lägg ostskivorna ovanpå.
  4. Lägg 4 platta högar med spenat ovanpå, som små fågelnästen.
  5. Knäck ett ägg och häll det försiktigt över varje spenathög. Strö lite salt över och runt om.
  6. Ugnsbaka äggen i 12-15 minuter.

För alla

Bakade ägg är fri från gluten men innehåller ägg och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 4 stora skivor cheddarost
  • 1 påse baby spenat (à 150 g)
  • 4 ägg
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan