Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tryffelägg

Häpnadsväckande och underbart goda tryffelägg med smak av mörk choklad, konjak och kaffe. Passar perfekt att avnjutas till en varm kaffedrink efter en mättande middag. Utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Bryt i chokladen i små bitar och rör tills den smält. Blanda i matfettet, konjak eller apelsinsaft och kaffepulver. Ställ kallt att stelna ca 30 min.
  2. Ta små klickar av tryffeln och forma till små ägg med hjälp av två kaffeskedar.
  3. Garnering: Vänd tryffeläggen i kakao och tryck i en mimosakula i varje ägg. Ställ kallt till servering.

Tips

Du kan snabbt och enkelt bjuda dina gäster på förenklade tryffelägg: Köp färdiga tryffelstänger och låt dem bli rumsvarma. Skär i små bitar och forma till små ägg. Rulla äggen i kakao och garnera med färgade kulor, t ex mimosakulor. Ställ kallt till servering.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 msk konjak (eller saft av pressad apelsin)
  • 1 tsk snabbkaffepulver
Garnering
  • kakao
  • gula mimosakulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?