Tryffelägg
![Tryffelägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15851/cf_259/tryffelagg.jpg)
Häpnadsväckande och underbart goda tryffelägg med smak av mörk choklad, konjak och kaffe. Passar perfekt att avnjutas till en varm kaffedrink efter en mättande middag. Utsökt!
![Tryffelägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15851/cf_259/tryffelagg.jpg)
Ingredienser
30 st
1/2 dl vispgrädde
150 g mörk blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 msk konjak (eller saft av pressad apelsin)
1 tsk snabbkaffepulver
Garnering
kakao
gula mimosakulor
Gör så här
Tips
Du kan snabbt och enkelt bjuda dina gäster på förenklade tryffelägg: Köp färdiga tryffelstänger och låt dem bli rumsvarma. Skär i små bitar och forma till små ägg. Rulla äggen i kakao och garnera med färgade kulor, t ex mimosakulor. Ställ kallt till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Dom här var gôrgoa
Pär
2003-04-18