Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Tryffel på hallonspegel

Ett enkelt och gott recept för dig som vill spara på tid men imponera på gästerna. Tryffel på hallonspegel gör du av frysta hallon, florsocker och färdig chokladtryffel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa tinade frysta hallon med florsocker, ringla över en tallrik och lägg på mörk chokladtryffel av god kvalitet.
  2. Servera gärna lite extra hallonsås bredvid. Friskt och sött för smaklökarna, vackert att se på.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl tinade frysta hallon
  • 2 1/2 msk florsocker
  • 2 bitar mörk chokladtryffel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer