Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Trippa alla Romana - komage på romerskt vis

Trippa alla Romana - komage på romerskt vis är en riktig delikatess. Här har grytan på komage fått smak av vitlök, selleri, morot, bacon, kycklingfond och färsk mynta. Servera med riven pecorino och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj magen väl i kallt vatten. Koka den i lättsaltat vatten. Skumma av under tiden. Låt koka 1-2 timmar tills de känns möra.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär sellerin i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
  3. Fräs bacon och de finhackade grönsakerna mjuka i 3 msk olivolja i stor kastrull. Krydda med paprikapulver.
  4. Tillsätt passerade tomater, fond, vin, vatten och hälften av myntabladen. Låt koka ihop ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av komagen och låt svalna något. Skär den i cm-tjocka strimlor.
  6. Lägg i den strimlade komagen i grytan och låt sjuda under lock ca 45 minuter. Rör om då och då. Tillsätt ev mer vatten eller fond om det behövs.
  7. Grovhacka resterande myntablad. Strö dem över grytan tillsammans med färskriven pecorino före servering. Servera gärna med bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg komage tvättad (finns ofta förberedd hos slaktaren)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 morot
  • 60 g tärnat bacon
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 dl passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 1 dl torrt vin
  • 1 kruka färsk mynta
  • 50 g färskriven pecorinoost
  • olivolja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan