Trifle med pepparkaka

En himmelsk dessert med lager på lager av pepparkakor, mascarponekräm med vanilj och karamellsås i form av dulce de leche. Denna enkla efterrätt kommer att golva vilken gottegris som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 455 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Kommentarer
15 stBorde vara gott, för att bryta sötman också: lite frysta lingon eller körsbär på toppen…Ulla
Ulla
Lätt att göra, snabbt klar och väldigt god till kaffet. Möjligen lite väl söt men man kan ta lite mindre mängd pepparkakor.
Tina
Snabbt och enkelt men lite väl sött. Man kan absolut utesluta florsockret i mascarponekrämen och istället tillsätta lite syrlighet som lime eller citron. Då blir det riktigt gott.
Jonna
Ska man värma dulce de lechen?
Margareth
Hej Margareth! Nej, du behöver inte värma den. Den serveras kall i den här smarriga desserten. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Så gott
Johan
Hade lingon på toppen och då blev det pricken över i:et!!
Linnéa
Supergott! Testade med att byta ut pepparkakorna mot krossad daim, det blev en hit!
Johanna
Vintertid gör vi detta med apelsin i, supergott, sommartid valfria frukter och digestive istället för pepparkaka. Supergod kombo!
Josefine
Så god! Jag la även till lite hallon för att få lite syrlighet
Maria
Sofie Supergod och enkel. Nästa gång skall jag nog testa med någon sked crémefraiche och eller lite citron så man får mer syra i mascarpone röran.
Sofie