Trifle med pepparkaka
En himmelsk dessert med lager på lager av pepparkakor, mascarponekräm med vanilj och karamellsås i form av dulce de leche. Denna enkla efterrätt kommer att golva vilken gottegris som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
ca 20 pepparkakor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 455 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Kommentarer
Lätt att göra, snabbt klar och väldigt god till kaffet. Möjligen lite väl söt men man kan ta lite mindre mängd pepparkakor.
Tina
2023-01-08Snabbt och enkelt men lite väl sött. Man kan absolut utesluta florsockret i mascarponekrämen och istället tillsätta lite syrlighet som lime eller citron. Då blir det riktigt gott.
Jonna
2023-01-01underbart gott
Annette
2022-12-21